FORO DE LOS RECURSOS MARINOS Y DE LA ACUICULTURA DE LAS RÍAS GALLEGAS

Jesús Simal Gándara
CISPAC / UVIGO
Investigador principal / Catedrático en nutrición y bromatología

Jesus Simal-Gandara (https://publons.com/researcher/1270519/jesus-simal-gandara/) é investigador principal no CISPAC (https://cispac.gal/) e catedrático en nutrición e bromatoloxía na Universidade de Vigo, onde dirixe o Grupo de Investigacións Agro-Ambientais e Alimentarias (grupo de referencia competitiva).
Proxectos vixentes: “Efecto de los fungicidas sobre la microbiota fermentativa para la obtención de vino y vinagre de uva blanca” (PID2019-105061RB-C21), Ministerio Español de Ciencia; “Estudio de los beneficios y riesgos del consumo de grandes especies pelágicas: tintorera, marrajo, pez espada, y atún rojo (Ref. CO-0027-22), SeaLab Solutions SL; “An integrated approach to the challenge of sustainable food systems: adaptive and mitigatory strategies to address climate change and malnutrition (SYSTEMIC)”, ERA-HDHL-2019; “Organic production of chestnuts and development of better marketing competences in chestnuts producer (EcoChestnut)”, Erasmus+ KA2-2019; e “Sustainable and cost-effective production process for the upcycling of olive, grape and nut by-products into 4 natural and healthy ingredients for nutraceutical and cosmetic applications (UP4HEALTH)”, H2020-BBI-JTI-2019.

Foi responsable do Centro de Investigacións Agro-Ambientáis e Alimentarias (2008-2018), membro do comité científico de a Axencia Española de Consumo, Seguridade Alimentaria e Nutrición (2013-2016), director do Departamento de Química Analítica e Alimentaria (2013-2018), e Vicerreitor de Internacionalización (2018). É Presidente da Asociación Internacional de Nutrición e Seguridade Dietética (dende 2020), Medalla Galicia de Investigación 2020 Antonio Casares Rodríguez (Química e Xeoloxía), e Académico de Número da Real Academia de Farmacia de Galicia (Abril 2021).